Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g hvetemel
litt salt
1 egg
1 ss olje
FYLL:
140 g usaltet smør
110 g sukker
5 egg, der hvite og plomme skilles, hvitene stivpiskes
1 ts finrevet sitronskall
1 ts kanel
litt ingefær
70 g syltet finhakket fruktskall
70 g stenfrie, hakkede rosiner
70 g hakkete fiken
70 g hakkede dadler
150 g hakket valnøtter
smeltet smør til pensling
melis til strø etter steking.
Ha mel, salt, egg, olje og 1,25 dl lunkent vann og lag en myk deig, som skal hvile i 30 minutter. Deigen legges i et kjøkkenhåndkle som er melet og pensles med litt olje.
Rør smør, sukker og eggeplommer til fyllet lyst og luftig. Ha i sitronskall, ingefær, syltet skall, fiken, dadler, rosiner og valnøtter. Bland alt og skjær så i eggehvitene.
Ta under deigen med melete hender og dra den ut til en tynn, lang leiv. Trekk den ut til den blir gjennomsiktig. Bre fyllet over leiven, men ha en bred kant ytterst. Brett sidene over fyllet og rull og klem slik at fyllet blir helt skjult. Legg strudelen på en smurt plate og pensle med smør. Stek ved 190 C i ca 40 minutter, til den er gyllenbrun og sprø. Serveres varm eller kald drysset med melis.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake