Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl nøttekjerner
1/2 ts bakepulver
4 eggehviter
2 1/2 dl sukker
Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
1 boks hermetiske kirsebær eller 250 g dypfryste, sukrede bjørnebær
Rist nøttekjernene i langpannen i ovnen ved 175 C i noen minutter. Da kommer nøttesmaken bedre frem. Rist pannen av og til. Du kan også riste nøttene i stekepannen. Rist pannen hele tiden slik at de ikke blir brent.
Legg nøttene over på et håndkle eller tørkepapir. Gni dem slik at skallet løsner.
Ha litt og litt nøtter i en morter, og støt dem grovt. Du kan også hakke dem i hurtigmikser. Bland med bakepulveret.
Pisk eggehvitene til stivt skum med mikser. Tilsett sukker, litt og litt. Fortsett piskingen til røren er blank og hvit.
Legg bakepapir i bunnen på en langpanne, 20 x 30 cm.
Vend nøttene inn i marengsmassen. Bre massen utover langpannen, men ikke helt ut. La det være igjen ca 1 cm mot kanten slik at marengsen får utvide seg under stekingen.
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 150 C i ca 40 minutter. Marengsen skal få litt farge. La den avkjøles i langpannen.
Legg den over på rist. Dra bort bakepapiret. Del bunnen i to lengder. Legg ikke bunnene sammen før du skal servere dem.
Stivpisk kremen. Sprøyt eller bre litt krem rundt kanten på en av bunnene. Fyll mellomrommet med avrente eller tinte bær. Legg på neste bunn.
Pynt med krem og bær. Server terten straks.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake