Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g smør eller margarin
1 1/2 dl sukker
2 dl malte, skåldede mandler
1 egg
4 dl hvetemel
Fyll:
100 g mandelmase
1 boks mandarinbåter
2 dl pisket fløte
grovreven sjokolade
NB: dette er fyll til 6-8 kaker av 35
(35 kaker)
Rør smør og sukker hvitt, og arbeid inn malte mandler, egg og hvetemel.
La deigen stå kjølig minst 1 time.
Trill deigen til lange stenger som deles i 35 jevnstore emner.
Trykk emnene ut i godt smurte sandkakeformer, og stek kakene delikat gylne midt i ovnen ved 175 C i ca 10 minutter.
Hvelv kakene forsiktig ut av formene, de er meget sprø. Når kakene er kalde, fylles de. Legg en skive mandelmasse i bunnen av det antall kaker som skal fylles.
La mandarinbåtene renne av, fordel dem i kakene. Legg en kremklatt i hver kake, og dryss reven sjokolade på toppen.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake