Flere resulteter finnes under oppskriften
25 g gjær
1 1/2 dl melk
2 egg
2 eggeplommer
400 g hvetemel
175 g margarin
1 1/2 dl sukker
skallet av 1 sitron
125 g rosiner
2 ss apsikat
Fordeig: Rør gjæren ut i lunken melk. Tilsett sammenpiskede egg og eggeplommer. Elt inn melet til en løs og smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse.
Rør margarin og sukker hvitt og kremaktig. Tilsett revet sitronskall. Ha i rosiner og apsikat. Rør blandingen inn i den hevede fordeigen og elt grundig. Tilsett litt mer mel om nødvendig for at deigen skal bli håndterbar.
Smør en 2-liters pipeform godt og strø med mel. Ha i deigen og la den heve lunt til dobbel størrelse.
Stek kaken på nederste rille ved 180 C i ca 40 min. Dekk kaken med papir på slutten av steketiden om den blir tidlig brun. La kaken hvile 5 min. i formen når den er stekt og hvelv den på rist. Dryss melis over ved servering.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake