Flere resulteter finnes under oppskriften
300 ghvetemel
1 dl melk
1/2 ts salt
15 g gjær
100 g smør
2 ss sukker
revet skall av 1 sitron
2 egg
2 eggeplommer
Fyll:
hermetiske frukter
søt vin eller likør
1/2 l pisket krem
Lunk melken og rør ut gjæren i den. Pisk de hele eggene og bland dem lett inn.
Rør inn 2/3 av hvetemelet og la deigen få heve en stund. Rør smør og sukker mykt og lett og bland det inn i deigen sammen med sitronskall og eggeplommer. Tilsett resten av melet til en passe deig.
Smør en stor randform godt og fyll deigen i den. La deigen heve til den fyller formen. Sett savarinen inn ved 225 C varm stekeovn. Steketiden 15-20 minutter. Ta forsiktig kaken ut av formen og vask formen godt. Ikke med såpevann.
Legg kaken tilbake i formen og dynk den med vin eller likør. Du kan også bruke sukkerlaken fra fruktboksene. La kaken få trekke noen minutter.
Hvelv savarinen over på et pent fat. Fyll hullet med den hermetiske frukten. Stivpisk evt. kremfløten og server til i en bolle for seg.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake