Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g smør 250 g sukker 1 egg 1 dl kremfløte eller matfløte 3 ts bakepulver 350 g hvetemel - 2 dl ikke for søtt syltetøy mellom lagene - GLASUR: 100 g melis 1 ss kaldt vann ½ ts stron- eller romessens
Rør smør og sukker porøst. Tilsett vekselvis halvvispet egg, fløte og mel med bakepulver. Ha bare i mel til deigen så vidt kan kjevles. Bland deigen sammen, og sett den kaldt i ca 30 minutter. Del deigen i to og kjevle hver del ut til runde leiver, 1-2 cm tykke. Legg dem på smurte stekeplater og stek dem ved 190 C til de er lysebrune, 15-20 min. Avkjøl kakebunnene på rist eller annet flatt underlag. Legg et lag syltetøy på den ene bunnen og legg den andre oppå. Lag glasur av melis og vann og smak den om ønskes til med essens. Presset sitronsaft gjør glasuren friskere på smak. Bytt eventuelt ut litt av vannet med sitronsaft også.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake