Flere resulteter finnes under oppskriften
11 egg 500 g sukker 375 g hvetemel smør til formene
Stivpisk eggehvitene. Pisk sammen eggeplommene og ha i sukkeret. Pisk dette godt til en tykk eggedosis og til sukkeret er oppløst. Sikt forsiktig melet over eggedosisen, og bland det med lett hånd. Tilsett til slutt den stivpiskede eggehviten o ha deigen i to godt smurte former á 2 liter. Sett dem i ovnen i 170 C og stek kakene til de er lys gyllenbrune oppå og gjennomstekte, 40-50 min. Dette er en meget gammel og gammeldags oppskrift fra Rogaland. Så mye sukker som her bruker vi ikke i sukkerbrød i dag. Et slikt sukkerbrød ble blant annet servert til syltetøy eller kompott, med pisket fløte til eller hermetisk frukt. Kaken kan også serveres alene i skiver, eller med glasur oppå.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake