Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g malte mandler
250 g melis
5 eggehviter
Fyll:
5 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
150 g smør
1 ts vaniljesukker
1/2 pl. Kokesjokolade
Pisk eggehvitene lett og bland inn malte mandler og sukker. Fordel massen i to like store, runde former som er godt smurte. Formene bør være ca 24 cm diameter. Sett formene inn ved 180 C i bunnen av ovnen. Steketiden er ca 20 minutter. Avkjøl.
Rør sammen fløte, eggeplommer og sukker i en kjele og varm det forsiktig opp til det tykner. Avkjøl. Rør inn mykt smør og vaniljesukker. Smelt sjokoladen over vannbad og bland den inn i en del av smørkremen.
Fyll kaken med den gule smørkremen og pynt med den brune oppå.
Du kan også la all smørekrem være gul og strø revet sjokolade over til slutt.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake