Flere resulteter finnes under oppskriften
2 egg 1 dl sukker (ca 85 g)
1/2 dl hvetemel
1/2 dl potetmel
1/2 ts bakepulver
smør eller margarin og strøbrød til formen
Fyll:
2 dl kremfløte
1 dl Cottage Cheese
1 dl rårørte tyttebær
Glasur:
1 eggehvite
1 1/2 ss saft fra tyttebærene
1 ss presset sitronsaft
1 dl melis
Pisk egg og sukker porøst. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver. Rør det forsiktig i eggedosisen.
Hell røren i en rund form, ca 22 cm i diameter. Formen må være godt smurt og strødd.
Stek kakebunnen ved 175 C i 15-20 minutter. Hvelv den ut på rist.
Pisk fløten stiv, bland den med Cottage Cheese og tyttebær. Ta av litt krem til pynt.
Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren i en liten bolle.
Sett bollen i kokende vannbad. Pisk kraftig til det blir en luftig krem. Ta bollen fra vannbadet, pisk litt en gang iblant til det kjølner.
Legg fyllet jevnt på den kalde kakebunnen. Stryk over glasuren, pynt med krem. Sett kaken kald.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake