Flere resulteter finnes under oppskriften
1 sukkerbrød
Smørkrem:
200 g smør
100 g melis
2 ts pulverkaffe
1 ss kokende vann
Eggekrem:
4 dl melk
2 eggeplommer
2 ss potetmel
3 ss sukker
1 ss vaniljesukker
Krokan:
200 g sukker
100 g hakkede mandler
Del det avkjølte sukkerbrødet i tre lag.
Rør smør og melis lys og lett. Tilsett pulverkaffe utrørt i litt kokende vann. Sett smørkremen kaldt.
Bland alle ingrediensene til eggekremen i en gryte. Rør det godt sammen og varm det opp under omrøring til kremen tykner. Den skal ikke koke. La eggekremen avkjøles og rør inn det meste av smørkremen. Forsiktig.
Brun sukker sammen med hakkede mandler og avkjøl krokanen på en smurt stekeovnsplate. Knus krokanen når den blir kald.
Dynk sukkerbrødet med vin eller eplesaft. Fyllsmør/eggekremen og et lett krokandryss mellom lagene av kakebunn. Legg dem oppå hverandre og pynt kaken oppå med smørkrem fra sprøytepose med stjernetyll. Dryss på litt krokan til slutt.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake