Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g mørk sjokolade, finhakket
65 g kakao
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
150 g mykt smør
425 g sukker
korn av 1 vaniljestang
3 egg
2 dl lettrømme
1 ts balsamico-eddik
2 1/2 dl kokende vann
smør og mel til formene
Fyll:
7 dl kremfløte
675 g mørk sjokolade, finhakket
korn av 1 vaniljestang
Tilbehør:
Bjørnebærsaus
Bekle to runde former á 24 cm med bakepapir i bunnen. Papiret holdes fast ved hjelp av ringen. Pensle papiret og kantene godt med smeltet smør og dryss med mel.
Smelt sjokoladen over vannbad. Bland og sikt kakao, mel, bakepulver og salt.
Pisk smør, sukker og vaniljekorn bløtt og luftig med en håndmikser, i alt ca 5 minutter. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt imellom. Tilsett melblandingen, litt og gangen, og rør blandingen godt sammen. Tilsett balsamico og arbeid inn det kokende vannet i kremen - ganske forsiktig og litt om gangen.
Fordel deigen i de to formene og stek bunnene i ovnen ved 190 C til de er gjennombakt, ca 25 minutter.
Avkjøl bunnene før de løsnes fra formene.
Til fyllet kokes fløten opp og helles over den hakkede sjokoladen og vaniljekornene. Avkjøl i kjøleskap og rør jevnlig i kremen så den ikke setter seg fast rundt kanten.
Del hver bunn i to og fordel 3/4 av kremen mellom lagene. Overtrekk kaken med resten av kremen. Pynt med litt syltet appelsinskall (se egen oppskrift).
Server kaken i stykker på litt bjørnebærsaus og dryss med revet sjokolade eller flormelis.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake