Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g smør eller margarin
250 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg
240 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl fløte
1-2 ss kakao
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt.
Ha i vaniljesukker eller sitronskall.
Sikt sammen mel og bakepulver og bland det i røren sammen med fløten.
Hell vel 1/3 av røren i en annen bolle. Bland kakaoen i denne røren.
Legg lys og mørk røre lagvis i smurt og strødd form (ca 1 1/2 l), med lys røre nederst og øverst.
Før en gaffel lett gjennom røren så kaken blir marmorert. Stek kaken på 175 C i 1 time.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake