Flere resulteter finnes under oppskriften
6 egg
3 1/4 dl melis
1 ts vaniljeessens
1 dl hvetemel
1,2 dl usøtet kakao
125 g usaltet smør, smeltet
Til fyllet og toppen:
4 ss kirsch
6 dl kremfløte
2 ss melis
1/2 ts vaniljeessens
2 bokser hermetisk kirsebær uten steiner, avrent
Til pynt:
melis til dryssing
revet sjokolade
sjokoladespon
friske eller avrente hermetiske kirsebær
Varm ovnen til 175 C. Smør tre springformer og legg bakepapir i bunnen av hver. Pisk egg, melis og vaniljeessens tykt og luftig i en bolle - blandingen skal nærmest henge på vispen når du tar den opp.
Sikt mel og kakao i blandingen og vend det lett og jevnt inn. Rør inn det smeltede smøret.
Fordel røren jevnt i de tre formene og jevn ut på toppen. Stek bunnene i 15-18 minutter til de er hevet bra og kjennes "spenstige". La dem avkjøles i formene i 5 minutter før de hvelves over på rist for å avkjøles helt.
Prikk hver bunn over det hele med en stekenål eller gaffel og dynk med kirsch. Pisk fløten i en bolle til den begynner å tykne og pisk inn melis og vaniljeessens til blandingen danner myke topper.
Snør et tykt lag krem på en av bunnene og legg på en firedel av kirsebærene. Dekk nok en bunn med krem og kirsebær og legg den oppå den første bunnen. Legg til slutt på den siste bunnen.
Dekk kaken med resten av kremen. Legg kaken på et fat drysset med melis. Dekk sidene med revet sjokolade og pynt kaken med sjokoladespon og kirsebær.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake