Flere resulteter finnes under oppskriften
2 egg
130 g sukker (ca.1 1/2 dl)
120 g hvetemel (2 dl)
1 ts bakepulver
100 g smør eller margarin, smeltet
2 ss fløte eller melk
KARAMELLGLASUR
65 g mandler (1 dl)
50 g smør eller margarin
60 g sukker (ca. 3/4 dl)
1 ss hvetemel
1 ss fløte eller melk
FORMEN: rund, lav form, ca. 1 liter.
STEKING: 175 grader ca. 45 min.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig i røren sammen med smeltet, avkjølt smør og fløte eller melk.
Hell røren i smurt og strødd form.
Sett kaken i ovnen.
Skåld mandlene til glasuren, skjær dem i strimler eller flak.
Smelt smøret. Bland i mandler, sukker, mel og fløte eller melk. La glasuren koke opp.
Smør glasuren jevnt og raskt over kaken etter ca. 30 minutter. Stek kaken ferdig. La kaken bli kald i formen.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake