Flere resulteter finnes under oppskriften
4 liter melk
1 dl hvetemel
1 ss osteløype (fåes på apotek)
60 g mandler + 2 bitre mandler
5 egg
4 dl kremfløte
1 dl sukker
Ha melet i en bolle og slå over 3-4 dl av melken. Rør godt slik at melet blander seg med melken. Lunk resten av melken til den er fingervarm - 37 C.
Trekk kjelen fraa varmen og sett den over på en trefjøl. Ha i melkeblandingen og osteløype. Rør godt om og sett på lokk. La det hele stå ca 30 minutter.
Skåld i mellomtiden mandlene. Hakk dem fint for hånd, men riv de bitre mandlene fint. Ta frem en stor form å bake ostekaken i, og smør den med smør.
Seetter om løypemelken har skåret seg. Skjær på kryss og tvers i ostemassen med en stekespade eller en stor kniv, da samler massen seg lettere - ostekornene går sammen og skiller seg fra den lysegule mysen.
Rør forsiktig rundt i ostemassen med f.eks. en tregaffel, og la den deretter renne av seg i en sikt eller gjennom et silklede.
Bland eggene med sukker, kremfløte og hakkede mandler i en bolle. Rør alt opp i ostemassen - mos i stykker eventuelle osteklumper ved å trykke dem mot bollekanten. Hell massen i den smurte kakeformen.
Stek ostekaken midt i ovnen ved 175 C i 1 time og 10 minutter. Ostekaken er best dagen etter at den ble laget - den trenger å modnes litt. Server den med syltetøy. Pynt gjerne også med litt pisket kremfløte.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake