Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g smør
5 ss sukker
1/2 egg
2 1/2 dl hvetemel
Fyll:
3 eggeplommer
3 ss sukker
saft av 1 appelsin
skall av en halv appelsin
3 plater gelatin
3 eggehviter
blå druer
Smør og sukker røres hvitt. Pisk sammen et egg og ha halvparten i sammen med hvetemel. Fordel røren på tre sirkelrunde former laget av smurt matpapir, ca 20 cm i diameter. Sett dem midt i ovnen ved 175 C og stek til de er lysebrune ca 10 minutter.
Bunnene løsnes forsiktig fra papiret og avkjøles.
Eggeplommer og sukker røres til blandingen er lys. Ha i saft og skall av appelsin. Gelatinen legges i kaldt vann til den er bløt. Vri den opp og smelt den. Rør den i eggemassen.
Pisk eggehvitene stive. Når eggemassen begynner å stivne, røres eggehvitene forsiktig i. Sett fyllet kaldt til det er stivt.
Like før servering legges bunnene sammen med fromasj imellom. Pynt med blå druer.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake