Flere resulteter finnes under oppskriften
kringlebunn av 4 pl. Dypfryst butterdeig
Vannbakkelsrøre:
125 g smør eller margarin
2 1/2 dl vann
125 g hvetemel
4 egg
Glasur:
150 g melis
1 1/2 ss vann
1 ts romessens
evt. 1/2 l pisket kremfløte til fyll
Tin de fryste butterdeigplatene. Legg dem oppå hverandre og kjevle ut til en stor, avlang firkant som dekker stekeovnsplaten. Legg leiven på papirkledd plate og skjær den til slik at den får kringlefasong. La bunnen hvile på et kjølig sted minst 15 minutter.
Kok opp vann og smør. Tilsett melet. Rør godt hele tiden til deigen slipper bunnen. Avkjøl deigen noe og rør inn eggene, ett om gangen. Deigen skal være slik at den så vidt holder formen og ikke flyter utover.
Sprøyt vannbakkelsrøren over kringlebunnen eller legg den på klattvis med to skjeer. Sett kringlen inn ved 210 C på nederste rille. Steketiden er rundt 30 minutter, til den har fått en fin og gyllen farge.
Glaser kringlen når den er lunken. Skjær den eventuelt i to og fyll med pisket krem mellom lagene.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake