Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g mørk sjokolade
2 dl mandler
125 g smør eller margarin
1 1/2 dl sukker
4 egg
1/2 dl hvetemel
glasur:
3/4 dl aprikosmarmelade
75 g mørk sjokolade
2 ss smør eller margarin
Smelt sjokolade i vannbad. Skåld og mal mandlene. Rør smør og sukker sammen til det er hvitt og luftig. Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Rør eggeplommene, den smeltede avkjølte sjokoladen, mandlene og melet inn i sukkerrøren. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i røren.
Smør og strø en rund kakeform, gjerne med avtakbar kant. Hell i sjokoladerøren og slå formen forsiktig mot bordet slik at røren fordeler seg jevnt. Stek i ovnen ved 175 C i ca. 40 minutter.
Hvelv kaken og la den avkjøle seg. Stryk på aprikosmarmeladen, la kaken stå kjølig en time. Smelt sjokoladen og smøret til glasuren i vannbad, rør godt.
Fordel glasuren over kaken slik at den blir helt dekket. La kaken stå kaldt minst to timer før servering.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake