Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g smør eller margarin
1/2 dl sukker
3 dl hvetemel
1-2 eggeplommer
litt vann
Fyll:
1 1/2 ss hvetemel
1 1/2 dl melk
1 ss sukker
1 ss smør
1 egg
vaniljedråper
1 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl hvitvin
1 1/4 dl sukker
700 g faste, syrlige epler
3 ss aprikosmarmelade
Rør smør og sukker hvitt. Arbeid inn mel, eggeplommer og så mye vann at det blir en fast deig. Kna den lett.
Kjevle deigen til en tynn leiv og kle en rund form med den. Prikk deigen godt og fyll i et lag tørre erter. Stek bunnen gyllen og sprø nederst i ovnen ved 200 C i ca 35 minutter. Fjern ertene.
Rør sammen hvetemel, melk og sukker. Tilsett smør og varm blandingen til den tykner.
Ta kremen av varmen og rør inn egg og vaniljedråper. Varm så kremen igjen og la den trekke uten å koke et par minutter. Avkjøl kremen og bland inn vispet fløte.
Kok en lake av vin og sukker.
Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i tykke skiver. Kok dem så vidt møre i laken. La dem renne godt av.
Bland aprikosmarmeladen i laken og kok till det er en tykk masse.
Fyll eggekremen i tertebunnen. Arranger eplene høyt på kremen. Pensle aprikosmarmeladen over og gratiner i ovn 1-2 minutter.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake