Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss frystørret kaffe
175 g kokesjokolade
5 egg, skill plomme og hvite
150 g sukker
kaffebønner med sjokoladetrekk til pynt
Fyll:
1 3/4 dl kremfløte
2 ss sukker
225 g smøreost
2 ss Tia Maria kaffelikør
25 g revet melkesjokolade
Smørkrem med kaffe:
4 eggeplommer
4 ss lys sirup
50 g sukker
225 g usaltet smør
2 ss frysetørret kaffe
1-2 ss Tia Maria
Sett ovnen på 180 C og dekk en langpanne på ca 37 x 25 cm med bakepapir. Løs opp kaffen i 3 ss varmt vann. Smelt sjokoladen sammen med kaffen i vannbad til alt er smeltet og glatt. Pisk eggeplommene med sukker til eggedosis, tilsett sjokoladeblandingen mens du pisker godt.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i sjokoladeblandingen. Hell røren i langpanne og stek 12-15 minutter, til kaken kjennes fast. Hvelv kaken på rist og fjern bakepapiret og la kaken kjølne.
Lag fyllet. Pisk fløte og sukker. Rør sammen smøreost og likør i en egen bolle og bland i den revne sjokoladen. Skjær blandingen inn i kremen og la det stå kaldt til det skal brukes.
Lag smørkremen. Pisk eggeplommene til de tykner. Kok opp sukker og sirup mens du rører hele tiden. Hell blandingen i eggeplommene i en tynn stråle under stadig omrøring. Rør til blandingen kjølner. Tilsett så smør, litt om gangen, og pisk til blandingen er glatt. Løs opp kaffen i 1 - 1 1/2 ss varmt vann og ha i blandingen sammen med likøren.
Del kaken i tre på langs og dekk to av delene med fyllet. Legg stykkene på hverandre og dekk med noe av smørkremen. Pynt med resten av smørkremen og med kaffebønner med sjokoladetrekk.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake