Flere resulteter finnes under oppskriften
2 egg
2 dl sukker
1 1/4 dl melk
50 g smeltet smør eller margarin
revet skall av 1/2 sitron
presset saft av 1/2 sitron
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Sjokoladesmørkrem:
1/2 dl sukker
1/2 dl vann
1/2 ts pulverkaffe
2 eggeplommer
100 g mykt smør
40 g kokesjokolade
Sitronsmørkrem:
100 g mykt smør
100 g melis
revet skall av 1 sitron
presset saft av 1 sitron
Pisk eggedosis av egg og sukker til kakene. Bland sammen melk, smeltet smør, sitronskall og -saft. Ha det i eggedosisen vekselvis med hvetemel og bakepulver blandet. Fyll røren i små muffinsformer, ca 3/4 fulle.
Sett formene på bakeplate og stek dem midt i ovnen ved 200 C i 12-15 minutter. Avkjøl kakene på rist.
Til sjokoladekremen has sukker, vann og pulverkaffe i en kjele. Kokes på middels varme til massen er tyktflytende. Avkjøl og rør inn eggeplommene. Ha kremen i en mikser og tilsett mykt smør i klatter. Røres glatt mellom hver smørklatt. Smelt sjokoladen og rør den inn. Sett kremen kjølig til bruk.
Smør og melis røres lyst til sitronkremen. Tilsett skall og saft litt etter litt under stadig omrøring. Sette kaldt til bruk.
Skjær hatten av kakene og smør et lag av den ønskede kremen på. Del hatten i to og sett den på. Sprøyt på mer krem og pynt evt. med mandarinbåter.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake