Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pl. Kokesjokolade
100 g smør
50 g sukker
2 egg
50 g hasselnøtter
50 g hvetemel
1 ts bakepulver
Mokkafromasj:
3 egg
4 ss sukker
3 dl kremfløte
1 dl sterk kaffe
2 ss kaffelikør eller portvin
6 pl. gelatin
krem og mokkabønner til pynt
Smelt sjokoladen i vannbad. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Skill eggene og rør eggeplommene, malte nøtter, smeltet sjokolade og mel blandet med bakepulver inn i smørkremen. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn. Hell røren i en smurt form, 24 cm i diameter, og stek bunnen ved 175 C i ca 30 min i nedre del av ovnen. Avkjøl bunnen i formen.
Fromasjen: La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i ca 5 min. Pisk eggedosis av egg og sukker, stivpisk fløten. Smelt gelatinen i kaffen og tilsett likøren.
Bland forsiktig eggedosis og krem, tilsett blandingen av gelatin, kaffe og likør under omrøring.
Hell fromasjen over den kalde bunnen i formen. Dekk med plast og la kaken stå kjølig til fromasjen har stivnet.
Løsne kaken rundt kanten og legg den over på et fat. Pynt med topper av krem og mokkabønner.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake