Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g hvetemel
en klype salt
1 ts bakepulver
3 dl sterk kaffe
½ dl bourbon eller konjakk
150 g kokesjokolade
225 g smør eller margarin
400 g sukker
2 egg med romtemperatur
1 ½ ts vaniljeessens
kakaopulver til å strø formen med
pisket krem eller is til servering
Sett ovnen på 140 C. Sikt mel, salt og bakepulver i en bakebolle, og sett den til side.
Ha kaffe, bourbon eller konjakk, sjokolade og smør i en dobbeltkjele, og sett over en kjele med varmt vann. Varm til sjokolade og smøret er smeltet, og blandingen er glatt. Rør om av og til.
Hell sjokoladeblandingen over i en stor bolle. Bruk en håndmikser på lav hastighet, og visp sukkeret inn litt etter litt. Visp til sukkeret er oppløst.
Øk hastigheten til medium, pisk inn mel og bakepulver. Bland godt, visp deretter inn egg og vaniljeessens til alt er blandet og røren er jevn.
Smør en kakeform på ca 3 liter godt, og strø den innvendig med kakaopulver. Hell i røren og stek i 1 time og 20 minutter, eller til det ikke henger deig igjen på en strikkepinne når du stikker den i kaken.
La kaken avkjøle seg i formen i 15 minutter. Hvelv den på rist og la den bli helt kald.
Når kaken er kald, børt forsiktig vekk kakaopulveret. Serveres med pisket krem eller iskrem. Du kan bruke vaniljeis eller en annen type iskrem.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake