Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
125 g smør
3 ss vann
Fyll:
600 g rabarbrastilker
1 1/2 dl sukker
mandelflak eller nøttehakk
Marengs:
3 eggehviter
1 dl sukker
Vask og rens rabarbra. Skjær i biter. Legg dem i ildfast form med sukker. Dekk formen til og "smelt" rabarbra i 225 C i ovn ca 20 minutter.
Smuldre smør til deig i mel, og elt den sammen. La den gjerne få hvile kaldt en stund. Kjevle deigen ut og skjær ut en bunn, 24 - 26 cm i diameter (etter form). Stek bunnen ca. 20 minutter ved 225 C.
Legg avrente rabarbrabiter på den avkjølte tertebunnen på et ildfast fat. Dryss over mandelflak eller nøttehakk.
Pisk eggehviter til stivt skum. Bland inn sukker og pisk litt til. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt rundt kanten av terten. Sett desserten inn ved 150 C. Ovnstiden er ca. 15 min, til marengsen har fått fin farge.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake