Flere resulteter finnes under oppskriften
4 flak butterdeig (ferdigkjøpt) 15-20 pleskener eller andre småkaker 4 sitroner 4 ss sukker 6 dl fløte 6 egg 300 g sukker PLESKENER: 3 egg 150 g sukker 150 g hvetemel ½ ts bakepulver
Start med Pleskenene: Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Melet siktes i eggedosisen sammen med bakepulveret, og alt blandes til en jevn deig. Sett deigen med to teskjeer i små topper på smurt plate eller på plate dekket med bakepapir. Stek kakene ca 8 minutter ved 190 C. Kakene skal være lysegule, med svak lysebrune kanter. Avkjøl dem på kakerist. Skrell sitronene og ta vekk alt det hvite. Skjær dem i skiver og fjern steinene. Legg dem utover på et fat og dryss på sukker. Kjevle sammen to flak av butterdeigen til en leiv stor nok til å kle bunnen av kanten av en form. Legg på et lag pleskener og halvparten av sitronskivene. Kjevl sammen halvannet flak butterdeig og dekk sitronene med leiven. Legg deretter på et lag pleskener og resten av sitronskivene. Visp godt sammen fløte, egg og sukker, ha i sitronsaften med sukkeret som eventuelt har trukket ut av sitronskivene. Hold av litt av blandingen til pensling og hell resten i formen. Kjevle resten av butterdeigen ut, også eventuelle rester, og skjær den i jevne strimler. Legg strimlene i gitter over, og en strimmel rundt kanten av formen. Pensle gitteret med eggeblandingen. Sett formen på nederste rille i stekeovnen ved 180 C og stek kaken til den er gjennomstekt og har pen farge, 60 90 min.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake