Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ½ dl nøttekjerner
4 eggehviter
2 ½ dl melis
Fyll:
4 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
Pynt:
150 g mørk kokesjokolade
kakao
(3 bunner)
Forvarm ovnen. Tegn 3 bunner på bakepapir: sirkler ca 24 cm i diameter, firkanter 23 x 23 cm eller hjerter 22 x 27 cm.
Legg papirene på plater og pensle de opptegnede bunnene med smeltet fett.
Mal nøttene. Visp eggehvitene stive, tilsett melisen og visp ytterligere et par minutter. Bland forsiktig i de malte nøttene.
Eller finhakk mandlene i food processor, med stålkniven. Tilsett uvispede eggehviter og melis og la maskinen gå til røren er luftig.
Fordel røren på de tegnede bunnene og bre den ut i et jevnt lag. Stek bunnene midt i ovnen, ca 15 minutter ved 150 C. Løsne bunnene fra underlaget når de er litt avkjølt.
Visp fløten sammen med vaniljesukkeret. Smelt kokesjokoladen. Stryk den tynt ut på et bakepapir. Skjær skrå ruter før sjokoladen har stivnet helt.
Legg sammen nøttebunnene med drøyt halvparten av den vispede fløten mellom. Bre resten over kakens overside og kanter. Pynt med sjokoladebitene. Sikt til slutt over litt kakao like før servering.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake