Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g smør eller margarin 500 g sukker 750 g hvetemel 1 ts kanel 1 ts kardemomme 2,5 dl kremfløte eller matfløte FYLL: 2 stort glass ripsgelé, ca 800 g saften av ½ - 1 sitron
Mykne smøret og rør det med sukkeret til det blir luftig og kremaktig. Sikt det meste av melet med krydderet i smørkremen og bland forsiktig. Rør inn kremfløte eller matfløte. Sett deigen kaldt en stund, 1-2 timer. Del deigen i 12 emner og kjevle eller klapp hvert emne ut til ca 30 x 20 cm. Bruk litt ekstra mel til utbakingen om nødvendig. Hvis deigen er meget løs, er det best å forme emnet i ca halv størrelse før det løftes forsiktig over på smurt stekeplate. Kjevle eller klapp emnet i riktig størrelse på platen. Bruk litt mel på hendene slik at deigen ikke henger fast. På en stor stekeplate er det plass til to leiver om gangen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180 C til de har fått litt farge, ca 10-15 min. Løsne dem fra platen og la dem gli over på risten. Avkjøl. De er meget sprø når de blir avkjølt. Legg et godt lag med ripsgelé og dynk med litt sitronsaft mellom hvert lag. Når kaken er ferdig lagt med alle tolv bunnene, legges lett press over. Det øverste laget skal ikke dekkes med gelé. La kaken stå til neste dag, eller gjerne et par dager.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake