Flere resulteter finnes under oppskriften
tertedeig:
300 g hvetemel
60 g sukker eller melis
150 g smør
4 ss tørr sherry
fyll:
750 g friske blåbær
1 1/4 dl vann
saft av 1/2 sitron
150 g sukker
4 plater gelatin
Deig: Bland mel og sukker, smuldre i smøret, ha i sherry og kna sammen til en deig. La den hvile minst 1 time. Sett ovnen på 180 C.
Kjevle ut deigen og kle en 25 cm paiform. Prikk deigen godt og stek den i 25-30 minutter eller til den er gyllensprø.
Fyll: Ta av ca 200 g av de minst pene bærene. Gi dem et oppkok med vann, sitronsaft og sukker. Kok et par minutter så det safter seg godt.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet fra og løs gelatinen opp i blåbærsausen.
Avkjøl til den begynner å stivne. Hell den på tertedeigen og legg resten av bærene på toppen. La kaken stå en liten stund før servering.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake