Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g smør 125 g sukker 4 eggeplommer 125 g hvetemel 2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 3 ss melk MARENGS: 4 eggehviter 200 g sukker 100 g mandler FYLL: 1 pakke romkrem 2,5 dl kremfløte
Smør og sukker røres til det blir hvitt og luftig. Eggeplommene røres i en av gangen. Mel, bakepulver og vaniljesukker siktes i røren vekselvis med melken. Kle en firkantet eller rund kakeform med bakepapir og ha deigen i. Pisk 4 eggehviter meget stive og ha i sukkeret, forsiktig så ikke luften klemmes ut av marengsmassen. Legg massen oppå deigen i formen. Grovhakk mandlene og dryss dem over marengsmassen. Sett formen i ovnen ved 160 C og stek kaken i ca 30 minutter til marengsen er fin gyllen. Stivpisk fløten og bland den forsiktig med romkremen. Den helt avkjølte kaken deles i to lag, og kremen legges mellom.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake