Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g smør eller margarin
3/4 dl brunt sukker
1 1/2 dl sirup
3 3/4 dl hvetemel
1 ts natron
2 ts malt ingefær
1 egg
1 1/2 dl melk
Fyll og glasur:
4 dl sukker
2 dl vann
1 ts eddik
1 knivsodd salt
2 eggehviter
syltede, hakkede ingefær til pynt
Smelt smør, sukker og sirup, og sikt de tørre ingrediensene i. Rør godt.
Tilsett egg og lunken melk. Rør til deigen er godt blandet.
Hell røren i smurt og melet avlang form. Stek i 1 time nederst i ovnen ved 160 C.
Når kaken er kald, deles den i tre lag.
Lag glasuren ved å koke sukker, vann, eddik og salt til seig sirup. Pisk eggehvitene stive og pisk så den kokende sirupen i. Pisk så lenge at blandingen holder formen.
Legg kaken sammen med litt av glasuren mellom lagene. Dekk den med resten. Pynt med hakkede ingefær.
Kaken smaker best etter et par dager.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake