Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pk frossen butterdeig, 400 g
800 g ferske aprikoser eller 500 g hermetiske
1,5 dl kremfløte
2 eggeplommer
60 g malte mandler
60 g sukker
Forvarm stekeovnen til 180 C. Kjevle ut butterdeigen, og kle en smurt og drysset paiform med høye kanter. En kakeform kan også brukes. La deigen gå godt opp over kanten. Prikk deigen med en gaffel, forsiktig uten å lage hull tvers igjennom. La deigen hvile i kjøleskapet i 10 minutter.
Vask og tørk aprikosene, del dem i to og fjern steinene. Legg aprikosene i paiskallet, med den delte siden ned. Stekes i 15 minutter.
Bruker du hermetiske aprikoser skal bare paiskallet stekes. Legg tørre bønner e.l. på bakepapir i paiskallet slik at det beholder fasongen. Ta ut formen, fjern bakepapiret med tørre bønner og legg på de halve aprikosene.
Mens paiskallet stekes, lager du en blanding av fløte og eggeplommer samt mandelmasen og sukkeret. Visp godt sammen. Hell blandingen over aprikosene og sett formen tilbake i ovnen i 25-30 minutter. Aprikosterten kan serveres varm eller kald.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake