Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g usaltet smør
1 ss kaffelikør
noen dråper vaniljeessens
200 g hvetemel
25 g kakaopulver
25 g melis
en klype salt
kakaopulver å drusse med
Sjokoladekrem:
1 1/4 dl kremfløte
1 ss lys sirup
125 g hakket kokesjokolade
25 g usaltet smør i terninger
2 ss kaffelikør
Fyll:
2 1/2 dl kremfløte
350 g mascarponeost, temperert
3 ss melis
3 ss sterk kaffe
3 ss kaffelikør
100 g revet kokesjokolade
Lag deigen først. Smelt smør med likør i en stor kjele. Ta den av varmen og ha i vaniljeessensen. Sikt mel, kakao, sukker og salt og bland det med smøret til en myk deig. Kna lett og ha deigen i en rund form, 23 cm i diameter. Press deigen utover og prikk med en gaffel. La den avkjøles i 40 minutter. Stek kaken ved 190 C i 8-10 minutter til den er fast. Prikk kaken med gaffel dersom den sveller, og la den steke i 2-3 minutter til. Avkjøl kaken i formen.
Lag så sjokoladekremen. Varm opp fløte og sirup til det syder. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør til sjokoladen er smeltet. Pisk smørterningene i sjokoladeblandingen sammen med likøren. Hell massen over kakebunnen i formen og sett kaken i kjøleskapet.
Til slutt lager du fyllet. Pisk fløten til den er nesten stiv. Rør mascarponeosten myk i en annen bolle, og rør inn sukkeret. Tilsett kaffe og likør og skjær forsiktig inn krem og sjokolade. Hell massen i formen og sett den kaldt.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv, åpne formen og legg kaken forsiktig over på serveringsfat. Sikt kakao over før servering.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake