Flere resulteter finnes under oppskriften
3 1/3 dl mandler
3 bitre mandler
100 g smør
3/4 dl sukker
2 dl hvetemel
1/2 ss potetmel
1 eggeplomme
Fyll:
2 epler i skiver
litt hvitvin
sukker
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
rød gelé eller syltetøy til pynt
Mandlene skåldes og males på mandelkvern. Bland alle ingrediensene til deigen og arbeid deigen jevn.
Sandkakeformer pensles godt med smør. Trykk deigen ut i formene som til sandkaker.
Kakene stekes nederst i ovnen ved 200 C til de er gyllenbrune, ca 10 minutter, og avkjøles. Ta dem ut av formene.
Epleskivene kokes møre i litt hvitvin og sukker etter smak. Kremfløten piskes med litt vaniljesukker.
Legg epleskivene i kakene og dekk med krem.
Server kakene straks de er fylt, og pynt dem med rød gelé eller syltetøy.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake