Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g meierismør
3 dl melk
50 g gjær
1 liter hvetemel
1 dl sukker
2 ts malt kardemomme
100 g rosiner
(1 formkake)
Smelt smøret og bland inn melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i alt det tørre og rør til en jevn deig. La deigen heve på et lunt sted og tilsett rosinene. Deigen skal være forholdsvis klisset. Derfor blir den heller ikke eltet, og også stekt i form. Bruk en avlang kakeform ca 1 1/2 liter.
Hell røren i godt smurt kakeform og etterhev ca 10 minutter. Stek kaken pent gyllen ved 200 C i ca 45 minutter.
Det finnes dusinvis av oppskrifter på Søsterkake. Mange påstår at Søsterkake var den første gjærbaksten som kom til Skandinavia. Under sjøfartsperioden på 1800-tallet i Tvedestrand, var det på moten å sende unge jenter til Nederland for å gå i lære som tjenestepike. Navnet på gjærbaksten stammer sannsynligvis fra den nederlandske havnebyen, Soester.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake