Flere resulteter finnes under oppskriften
BUNN: 175 g smør eller margarin 2 dl sukker 3 egg 1 dl hvetemel 1 ts bakepulver 3 ts pulverkaffe 1 ts kakao 100 g hasselnøttkjerner FYLL: 2 dl kremfløte PYNT: 6 ½ dl melis som røres med 4 ss varmt vann til glasur mer melis eggehvite grønn konditorfarge 50 g marsipan blader av sitronmelisse
Sett ovnen på 175 C. Hakk nøttekjernene. Smelt smøret over svak varme. Rør i sukker, pulverkaffe og kakao. Rør til sukkeret har smeltet, avkjøl blandingen. Skill eggene og ha eggeplommene i den avkjølte smørblandingen, én om gangen. Bland de hakkede nøttene med mel og bakepulver. Rør det i deigen. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig i deigen. Smør en springform med diameter 20 cm med smør eller margarin og ha i deigen. Stek kaken i ca 45 minutter. Når bunnen er avkjølt, deles den i to. Pisk krem, legg bunnene sammen med kremen mellom. Rør glasur av melis og vann og bre den over kaken. Kna marsipanen med litt eggehvite og melis. Tilsett grønn konditirfarge. Kjevle ut marsipanen, eventuelt mellom to lag bakepapir. Stikk ut blader eller annen pynt. Pynt kaken med marsipanbladene og friske blader av sitronmelisse.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake