Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g skåldede mandler
3 egg
2 dl sukker
3 ss hvetemel
100 g smør eller margarin
4-5 store, syrlige epler
2-3 ss smør eller margarin
3 ss sukker
1 ts kanel
2 dl vaniljekrem
Mal mandlene på mandelkvern eller findel dem i en food processor eller hurtigmikser. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mandlene og hvetemelet. Rør smøret eller margarinen riktig myk og smidig. Bland mandel-melblandingen i eggedosisen vekselvis med smøret eller margarinen, litt om gangen.
Smør en ildfast form 22-24 cm i diameter, og strø den med knust kavring. Fyll røren i. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 C i 35-40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er stekt. La kaken bli kald.
Stikk ut kjernehuset og skrell eplene. Skjær eplene i tynne båter. Stek dem myke på svak varme i smør eller margarin. Legg eplebåtene opp på et flatt fat eller stekeplate. Bland sukker og kanel og dryss over.
Bruk ferdigkjøpt vaniljekrem eller lag krem av vaniljesauspulver. Følg anvisningen på pakken. Avkjøl kremen.
Stryk vaniljekrem på toppen av kaken. Lehh eplebåtene på i et pent mønster.
Varm eventuelt kaken i ca 5 minutter ved 150 C eller la den stå i mikrobølgeovn 1-2 minutter på full styrke før servering.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake