Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g marsipanmasse
75 g margarin eller smør
2 egg
Glasering:
350 g kokesjokolade
30 g kokosfett
Trøffel:
75 g mørk kokesjokolade
2 1/2 ss kremfløte
1/2 ss margarin eller smør
1/2 - 1 ss sterk kald kaffe
Til Pynt:
kandiserte fioler eller sølvkuler
(28 stk.)
Riv marsipanmassen. Bland den med smør/margarin og rør alt sammen til en smidig, porøs røre. Tilsett eggene, ett om gangen.
Hell røren i en liten langpanne, 20 x 30 cm, gjerne kledd med bakepapir.
Stekes nederst i ovnen ved 175 C i ca 30 minutter. Hvelv kaken forsiktig ut og avkjøl den. Skjær den i firkantede biter.
Smelt sjokoladen i glaseringen sammen med kokosfettet, i vannbad eller i mikrobølgeovn.
Dypp mandelkakene i sjokoladen eller smør den oppå og rundt sidene på kakene.
Sett dem på mat- eller bakepapir og la dem stivne på et kjølig sted.
Bryt i stykker sjokoladen i mokkatrøffelen og smelt den i vannbad eller mikrobølgeovn.
Kok opp fløten sammen med smør/margarin og kaffe. Bland den varme fløteblandingen med sjokoladen under kraftig omrøring. La trøffelrøren stivne mens du rører om en gang i blant. Sprøyt kremen oppå sjokoladekakene. Pynt med en kandisert fiol eller sølvkule. Oppbevar kakene kjølig.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake