Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
1 1/2 dl sukker
75 g kokesjokolade
125 g malte mandler eller hasselnøtter
3 eggehviter
50 g mandler
50 g cocktailbær
(20 kaker)
Skåld mandlene til pynten. Skjær cocktailbærene i mindre stykker som kan illudere som øyne og munn.
Rør smør og sukker hvitt.
Riv sjokoladen fint eller smelt den i vannbad. Rør sjokoladen i smørkremen.
Tilsett malte mandler og vend i stivpiskede eggehviter. Fordel røren i godt smurte linseformer.
Legg mandel-neser og cocktailbær-øyne og -munn på kakene og stek dem midt i ovnen ved 170 C i ca 15 minutter til de kjennes faste.
Hvelv kakene forsiktig ut av formene og avkjøl dem på rist.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake