Flere resulteter finnes under oppskriften
6 egg
6 dl sukker
4 dl hvetemel
3 dl potetmel
revet skall av 1 sitron
3 ts bakepulver
3 dl kokende vann
Fyll:
4 dl vaniljekrem
100 g mandelmasse + litt mandelessens
2 dl kremfløte
Pynt:
400 g mandelmasse
4 ss eggehvite
1 liter jordbær
2 dl ripsgelé
Pisk egg og sukker til eggedosis med mikser. Bland melslagene, sitronskallet og bakepulveret. Rør det inn i eggedosisen vekselvis med vannet.
Hell røren i en smurt og strødd langpanne, ca 30x40 cm.
Stek bunnen midt i ovnen ved 175 C i ca 30 minutter.
Ta ut kaken og la den avkjøles noe. Ha den over på rist, og la den avkjøles helt.
Kakebunnen er lettere å håndtere hvis du deler den i to. Del hver halvdel i to bunner, og legg de halvdelene som skal ligge øverst, inntil hverandre på en bakepapirkledd stekeplate.
Riv mandelmassen til pynten grovt. Rør inn eggehviter til det blir passe fast masse som kan sprøytes.
Riss opp linjer på skrå på kakebunnen med jevne mellomrom. Sprøyt så mandelmassen langs linjene, og avslutt med en kant rundt kaken. Sett platen midt i ovnen ved 225 C i 5-7 minutter, eller til mandelmassen har fått en gyllen og fin farge. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles.
Legg den nedre kakebunnen på et serveringsfat eller lignende. Bland vaniljekrem, finrevet mandelmasse og mandelessens til fyllet. Vend inn den stivpiskede kremen. Bre fyllet utover bunnen. Legg toppen forsiktig over. Pynt med halve jordbær mellom linjene.
Smelt geleen i en kjele eller i mikroovnen i ca 1 minutt. Pensle bærene med den - og server.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake