Flere resulteter finnes under oppskriften
175 g havre- eller hvetekjeks 50 g smeltet smør eller margarin FYLL: 5 dl cottage cheese saften av 1 sitron 1 boks aprikoser eller ferskener, 100 g 1 ½ dl sukker 1 ts vaniljesukker 3 dl kremfløte 10 gelatinplater - 1 boks aprikoser eller ferskener til pynt - 1 springform med diameter 20 cm matpapir GELÉ: 3 gelatinplater 2 ½ dl av fruktlaken
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Knus kjeksen fint og bland dem med smeltet smør. Kle formen med matpapir og legg kjeksblandingen i formen. Press blandingen til et godt, fast lag. Rør cottage cheese glatt med sitronsaften. Hell væsken fra den ene boksen med frukt, og ta vare på saften. Skjær frukten i små biter og bland dem med cottage cheesen. Smak til med sukker og vaniljesukker. Klem vannet av gelatinplatene. Smelt dem i ½ dl fruktsaft. Rør det i cottage chees-blandingen. Pisk fløten, vend den i og hell blandingen over kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskapet i ca 2 timer. Til geleen legges gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Legg aprikosene oppå kaken med den buede siden opp. Klem vannet av gelatinplatene og smelt dem i ½ dl fruktsaft. Tilsett resten av saften og hell det over kaken når saften begynner å stivne. Sett kaken kaldt i minst 8 timer før den serveres.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake