Flere resulteter finnes under oppskriften
5-6 epler
0,5 liter vann
3-4 ss sukker
Røre:
4 egg
4 dl 20% fløte
125 g sukker
50 g hvetemel
50 g grovhakkede mandler
Ta ut kjernehusene og skrell eplene. Del hvert eple i fire. Kok opp vann og sukker og la eplene trekke porsjonsvis i laken til de er knapt møre. La de renne godt av. Smør en ildfast form og legg eplene i forma.
Lag en klumpfri røre av egg, fløte, sukker og mel. Hell røren over eplene. Hakk mandlene og dryss de over kaken. Stek på midterste rille til kaken har fått farge og røren er stivnet. Stek ved 200 C i 30-45 minutter.
Denne kaken serveres helst lunken med krem eller is til dessert eller til kaffen.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake