Flere resulteter finnes under oppskriften
10 g gjær
1 ts sukker
2 1/2 ss lunken melk
100 g mel
25 g korinter
50 g smør
2 egg
Sukkerlake:
2 1/2 dl vann
50 g sukker
saft av 1/2 sitron
1-2 ss rom
Pynt:
Eggekrem
cocktailbær
(8 kaker)
Rør ut gjæren med sukker. Tilsett melk og litt mel. Sett til heving i 20 minutter.
Ha i resten av melet, korinter, smeltet smør og pisket egg.
Smør former, dryss dem med mel og fyll dem halvt med deig.
La dem heve i ca. 20 minutter.
Stek dem midt i ovnen på 250 C i ca. 10 minutter.
Vend kakene ut av formene og stikk dem med en strikkepinne, slik at laken kan trekke inn.
Kok vann, sukker og sitronsaft sammen. Tilsett rom og hell det over kakene. La dem avkjøle.
Pynt med eggekrem og bær og server kakene.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake