Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g hvetemel
litt salt
1 egg
olje
melis
FYLL:
80 g rosiner
2 ss rom
80 g brødrasp
100 g smør
1 ½ kg syrlige epler
80 g hakkede nøtter
100 g sukker
kanel
sitronsaft
Ha hvetemel, litt salt, 1 egg, 1 ss olje sammen med 1,25 dl lunkent vann og lag en myk deig. La den hvile i 30 minutter. Deigen legges i et håndkle som er melet og pensles med litt olje.
Ta under deigen med melete hender og dra den ut til en tynn, lang leiv. Som et langt rektangel, der sidene skal brettes over fyllet. Egentlig er dette bare en annen måte å kjevle ut på. Skjær vekk de tykke kantene og legg til side.
Ta for deg fyllet: La rosinene svelle i litt rom, stek brødraspet i smør og strø over deigflaten.
Skrell eplene, fjern kjernene og skjær i tynne skiver. Bland epler, rosiner, nøtter, kanel og sitronsaft, og spre fyllet utover deigen.
Brett langsidene sammen og press endene mot hverandre slik at du får en lang, flat pakke. Dekorer overflaten på kaken med resten av deigen rullet i lange strimler, og prikk kakens overflate med gaffel.
Varm opp ovnen til 180 C. Kaken settes på smurt bakepapir og pensles med smeltet smør. Stek i 30-45 minutter. I løpet av tiden pensles kaken på nytt med smør et par ganger.
Server kaken varm drysset lett med melis.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake