Flere resulteter finnes under oppskriften
2 eggehviter
130 g ( 1 1/2 dl) sukker
1 ts vaniljesukker
15 mandler, hakket
Fyll:
3 dl kremfløte
1 ts sukker
frukt eller bær
Pisk eggehviter og halvparten av sukkeret nesten stivt. Tilsett resten av sukkeret og pisk stivt. Pisk inn vaniljesukker. Bre marengsen til en runding ca 22 cm i diameter på et bakepapir. La marengsen være litt tykkere ytterst.
Dryss hakkede mandler over. Stek marengsen på nederste rille på 140 C i 1 - 1 1/2 time. Marengsen skal være tørr og lysegul. Avkjøles. Oppbevar marengsen i tett plast til den skal brukes. Like før servering dekkes marengsen med pisket krem og frukt eller bær. Hermetiske pærer og kiwi, jordbær passer meget godt.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake