Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
250 g sukker
3 dl fløte
2 dl kremfløte
1 1/2 dl sirup
100 g mandler
1 ss solje til pensling
(60-80 stk)
Bland alle ingrediensene unntatt mandlene i en kjele. Kok karamellen over svak varme. Rør av og til. De er ferdig når den er så stiv at den kan rulles til en kule etter å ha dryppet et par dråper av masen i et glass kaldt vann. Ca 1 times koketid ved 100 C.
Skåld mandlene, skjær dem i strimler og rist dem i ovnen ved 100 C til de får farge. Rør mandlene inn i karamellmassen, og hell den raskt opp i en liten oljet langpanne.
Skjær opp karamellene i firkanter før massen stivner helt.
Pakk karamellene inn i papir så de ikke klister seg sammen.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake