Flere resulteter finnes under oppskriften
10 skiver grovbrød, helst litt tørt
7 syrlige epler
50 g smør
100 g sukker
1 dl rødvin
1 ts sitronsaft
½ ts vaniljesukker
1 ts revet appelsinskall
litt støtt kanel
litt smør og revet grovbrød til formen
Fjern skorpen på brødskivene og smul dem godt opp. Stek brødsmulene i smør i pannen. Ta pannen av, tilsett rødvin, sitronsaft, sukker og appelsinskall. Bland godt og ha i vaniljesukker.
Smør en form godt og dryss den lett med finraspet grovbrød. Legg et lag av blandingen i bunnen, deretter et lag tynne eplebåter og kanel og på toppen et nytt lag med brød-blandingen. La formen stå i stekeovnen ved 150 C i 50-60 minutter.
Serveres som den er, og varm.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake