Flere resulteter finnes under oppskriften
4 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 1/2 dl sukker
1 egg
1 eggeplomme
3 ss smeltet margarin
litt vann
Fyll:
2 syrlige epler
6 ss aprikosmarmelade
175 g stenfrie rosiner
50 g kokosmasse
125 g hakkede nøtter
1/2 ts kardemomme
1/2 kanel
1 eggehvite
sukker
kanel
Arbeid sammen hvetemel med bakepulver, eggeplomme og sammenvispet egg. Tilsett 2 ss margarin.
Arbeid inn så mye vann at det blir en fast deig. Kna deigen lett.
Smør en form med resten av margarinen.
Kjevle halvparten av deigen til en leiv som dekker bunn og kanter i formen.
Kjevle resten av deigen tynt ut og del den i tre stykker, så store som formen.
Skrell eplene og stikk ut kjernehus. Skjær eplene i tynne skiver. Bland alle ingredienser til fyllet. Hell 1/3 av fyllet i formen. Dekk med deig. Fortsett slik med resten av fyllet og deigen.
Pensle kaken med eggehvite og dryss på sukker og kanel. Stek kaken midt i ovnen ved 160 C i ca 1 time og 15 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
Server kaken skåret i tykke skiver.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake