Flere resulteter finnes under oppskriften
4 egg
1 1/2 dl sukker
2 dl hvetemel
100 g smeltet smør
Bland egg og sukker og sett skålen i en kasserolle med varmt vann. Pisk kraftig til eggedosisen er tykk og porøs. Ta skålen opp av vannet og fortsett å piske til eggedosisen er nesten kald.
Sikt melet og bland det forsiktig i eggedosisen.
Vend til slutt smeltet, avkjølt smør i røren. For at kaken skal bli lett og porøs er det viktig ikke å røre for kraftig når mel og smør tilsettes. Det er luften som piskes inn i eggedosisen som skal heve kaken - det skal ikke være bakepulver i den.
Stek kaken på nederste ribbe ved 175 C i 45 min til kaken er gyllen.
Kaken serveres som den er, eller den kan glaseres med melisglasur, deles og fylles med frukt, mokkakrem, sjokoladekrem eller annet.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake