Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g hvetemel
30 g gjær
2 dl melk
75 g smør eller margarin
1 ts kardemomme
2 ss sukker
1/2 ts salt
Fyll:
50 g smør eller margarin
2 ss sukker
1 1/2 ss kanel
Smelt smøret. Ha i melken og varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i melkeblandingen. Ha i mel blandet med sukker, salt og kardemomme. Elt til en jevn deig. Den skal ikke bli seig.
Ta deigen på bordet og kjevle den til en firkant ca 1 cm tykk, 18 cm bred og så lang vi får den. Smør på 50 g smør til fyllet. Bland sukker og kanel og dryss over.
Rull sammen fra langsiden og skjær 2 cm tykke skiver. Sett skivene sammen med snittflatene mot hverandre i godt smurt form, ca 24 cm i diameter.
La kaken heve til dobbel størrelse. Pensle med egg.
Stek på nederste rille i ovnen ved 200 C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Egner seg også til frysing.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake