Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g malte mandler
200 g melis
3 egg
1 1/2 ss hvetemel
Trøffelkrem:
75 g melis
1 dl vann
3 eggeplommer
150 g mykt smør
3 ss sjokoladepulver
Glasur:
1 1/2 pl. Kokesjokolade
2 ss delfiafett
Pynt:
100 g marsipan
gul og grønn konditorfarge
Bland alle ingrediensene til bunnen og rør til det er godt blandet. Ha deigen i en strødd og papirkledd springform, 28 cm diameter.
Stek mandelbunnen på nederste rille ved 170-180 C. Steketid ca 30 minutter. Avkjøl kaken noe før den hvelves på rist.
Ha melis og vann til kremen i en kjele. Kok det på middels varme til seig konsistens, 7-8 minutter. Avkjøles noe. Pisk eggeplommene godt sammen. Tilsett melissirup i en tynn stråle og rør godt hele tiden. Rør inn smøret i små klatter. Rør kremen glatt mellom hver smørklatt. Tilsett sjokoladepulver til slutt. Smør kremen i et jevnt lag på den avkjølte mandelbunnen.
Legg sjokoladeplaten hel i en kjele og ha delfiafettet i. Smeltes over svak varme. Rør ikke i sjokoladen mens den smelter. Når sjokoladen er smeltet, røres den godt. Avkjøles noe før glasuren fordeles i et jevnt lag på og rundt kaken.
Når sjokoladen er i ferd med å stivne, kan du markere kakestykkene med en kniv. 16 stykker skulle passe. Del så marsipanen i to like deler. Farg dem med hhv. gul og grønn konditorfarge. Lag små blomster og legg grønne og gule vekselvis. Legg en marsipanrose midt på.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake